De Fiscale Voordelen van Thuiswerken.

Dankzij de corona pandemie is 45% van Nederland gaan thuiswerken[1]. Zelfs nu er licht aan het einde van de tunnel is verwachten veel mensen nog steeds voor een deel thuis te blijven werken. Kortom is het erg belangrijk dat we de fiscale voordelen even op een rijtje zetten zodat jij, als werkgever of werknemer, precies weet waar je aan toe bent.

Als werkgever mag je een vergoeding aanbieden voor de voorzieningen die nodig zijn om thuis te werken. Zo’n vergoeding rekent de Belastingdienst tot de zogenaamde vrije ruimte. Dit betekent dat je geen belasting hierover hoeft te betalen. Door de coronacrisis is de maximale vrije ruimte op basis van je fiscale loon verhoogd tot 3%, waar het voorheen 1,7% was. De 3% geldt tot een fiscaal loon van € 400.000; daarboven gaat het om 1,2% vrije ruimte.[2]

Het belang dat werknemers zakelijke communicatiemiddelen hebben zoals een smartphone of een laptop neemt ook enorm toe. Hiervoor zijn de directe regels niet veranderd. Is een laptop voor meer dan 90% zakelijk in gebruik mag deze belastingvrij vergoed worden. Hetzelfde geldt voor een smartphone zolang deze voor 10% zakelijk in gebruik is. Internet-/telefoonabonnementen vallen hier ook onder.

Volgens de Arbowet ben jij als werkgever verantwoordelijk voor de werkplek van ook werknemers, ook als zij thuiswerken. Dit betekend dat je de werkplek belastingvrij kan vergoeden. Een werknemer mag hier geen eigen bijdrage voor betalen. [3]

Het is van belang dat je ook naar je CAO kijkt, vaak staan hier nog aanvullende regels in.

De Kantoor Jongens bied thuiswerkplek pakketten aan in drie erg aantrekkelijke prijssegmenten. Zie hieronder voor meer informatie.

[1]: https://www.nu.nl/economie/6113729/aantal-thuiswerkers-kruipt-richting-het-niveau-van-de-eerste-golf.html
[2]: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/coronavirus/content/verruiming-vrije-ruimte
[3]: https://www.jonglaan.nl/nieuws/kosten-thuiswerken

Scroll naar top