Kan jij al terug naar het kantoor?

We zitten niet allemaal te popelen om terug naar het kantoor te gaan maar uiteindelijk ontkomen we er niet aan. Drie weken terug heeft het kabinet een nieuw advies uitgegeven: ‘Wees maximaal de helft van je werktijd aanwezig op kantoor’. Toch merkt Piet Fortuin (geïnterviewd door Het Parool) dat het geen storm loopt om terug te gaan naar het kantoor. Maar als we voor een deel naar het kantoor mogen, waarom gaan we dan niet?

Veel kantoormedewerkers zijn ongerust, er is een groeiende zorgvraag onder hen. Medewerkers vragen zich af of het wel veilig is om terug te keren naar het kantoor. Hierbij helpt de nieuwe delta variant van het COVID-19 virus en de stijgende lijn in de besmettingen ook niet bij.

“De werkgeven is wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te creëren” Aldus Fortuin. De meeste bedrijven nemen dan ook stappen. Voldoende desinfectiemiddelen, 1,5 meter afstand, dagelijks grondige schoonmaak en een bezoekersregistratie hebben de meeste bedrijven dan ook op orde.

Er zijn mogelijkheden om terug te keren naar het kantoor maar daarvoor moet de werkgever een aantal aanpassingen maken aan het werk. Op dit moment hebben van alle 18-plussers 77% tenminste één prik gehad en is 46% van de 18-plussers volledig gevaccineerd (RIVM, 13-7-2021). Totdat Nederland voor het grootste deel volledig is gevaccineerd zou er nog steeds een 1,5 meter afstand bewaard moeten worden, er moet genoeg desinfectie middelen aanwezig zijn en er zijn grondige schoonmaken van het kantoor nodig. Het gebruik van schermen kunnen helpen ook om afstand te blijven bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top